Lastik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lastik seçimi son derece önemli bir konudur. Aracınızın bütün yükünü taşıyan lastiklerin aracınıza uygun olması uzun ömürlü kullanım için ilk şarttır.

Aracınız için lastik seçimi yaparken; Lastik ebadınıza, iklim koşullarına ve kullanım koşullarına dikkat etmeniz gerekir.

Lastik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Lastik Ebadı

Aracınızın lastikleri firmanın önerdiği ebatlarda olmalıdır.  Göze daha güzel görünmesi için farklı ebatlarda lastik seçimi birçok riski beraberinde getirir. Yanlış lastik kullanımı, yolu tutuşunda, virajlarda dönüşlerde, kaymalarda büyük sıkıntılar yaşatır, bu durum hayati riskleri de beraberinde getirir.

Kullanım Koşulları

Şehiriçi ve şehir dışı kullanımı araç kullanımı, ana ve oto yollarda kullanımlar, spor amaçlı kullanılar otomobiller vs. lastik seçiminde önemli kriterlerdir. Örneğin; şehir içi kullanımlarda frenleme mesafesi en düşük olan lastikler tercih edilmelidir.

İklim Koşulları

Lastik seçimlerinde mutlaka iklimi göz önünde bulundurmanız gerekir. Kış aylarında kış lastiği, yaz aylarında yaz lastiği kullanılmalıdır. Kış aylarında ıslak ve kaygan zeminler tehlike yaratır. Ayrıca, yaz lastikleri 7 derecenin altında sertleştikleri için yol tutumunu azaltır bu nedenle kış aylarında kullanılmaya müsait değildir.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar