Ekonomik ve Çevreci Araç Kullanım Önerileri

Şehir içinde yoğun trafik ortamında düşük viteste araç kullanımı ve sık frenleme yüksek yakıt tüketimine sebep olur. Yüksek yakıt tüketimi ise yüksek miktarda CO2 emisyonun meydana gelmesi demektir. Daha az yakıt tüketimi sağlayacak daha çevreci bir sürüş için aşağıdaki önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

Aracınızın yakıt tüketiminin azaltılması için tavsiyelerimiz;

Otomobilin Bakımı

"Periyodik bakım" programında belirtilen kontrol ve ayar işlemlerinin yapılması gereklidir. Düzenli bakımı yapılmayan araçların motor, vites kutusu, havalandırma ve aktarma organlarını maksimum verimde çalışmaz. Bu da aracın daha yüksek oranda yakıt tüketmesine ve daha fazla CO2 salımı meydana gelmesine sebep olur. Ayrıca motorda ciddi hasarlara yol açabilir.

Aracınızın önerilen bakım periyodlarında www.otocase.com a girip kısa talep formu doldurun, uzman servislerimize güvenle teslim edin. Unutmayın ki bakımları zamanında yapılmış aracınız, satmak istediğinizde de daha güvenilir ve değerli olacaktır.

Lastikler

4 haftadan daha uzun olmamak koşuluyla, düzenli olarak lastik basınçlarını kontrol edin. Basınç çok düşük olduğunda direnç yüksek olacağından yakıt tüketimi ve CO2 emisyon seviyeleri artar.

Fazla Yük

Bagajda aşırı yük ile seyahat etmeyin. Otomobilin ağırlığı (özellikle şehir içinde) ve aksesuarları, yakıt tüketimi ve denge üzerinde etkilidir.

Portbagaj/kayak taşıyıcı

Kullanılmadıkları zaman port bagaj ve kayak taşıyıcıyı tavandan sökün. Bu aksesuarlar hava akışını azaltır ve yakıt tüketimi üzerinde olumsuz etki yapar. Özellikle büyük boyutlu yükleri taşırken, bir römork kullanılması daha uygundur.

Elektrikli cihazlar

Elektrikli cihazları sadece gerekli olduğunda kullanın. Arka ısıtmalı cam, ilave farlar, ön cam silecekleri ve ısıtıcı fanı çok fazla miktarda enerji çektiklerinden o andaki yakıt tüketimini artırırlar (şehir içi kullanımda +%25 seviyesine kadar).

Klima

Klima sistemi; yakıt tüketiminin artmasına (ortalama olarak %20 civarında) sebep olur ve motoru da büyük ölçüde etkiler. Otomobilin dışındaki hava sıcaklığı uygun ise camı açarak havalandırma yapın. Ancak aracınız yüksek hızda ise camı açmak yerine klima sistemini kullanmanızı tavsiye ederiz.

Aerodinamik aksesuarlar

Otomobil üzerinde kullanılması uygun olmayan aerodinamik aksesuarlar, otomobilin aerodinamik özelliğinin bozulmasına ve yakıt tüketiminin artmasına sebep olur.

Motorun çalıştırılması

Otomobil duruyorken yüksek ya da düşük devirlerde motoru ısıtmayın. Bu koşullar altında motor çok daha yavaş ısınır, elektrik tüketimi ve emisyonlar artar. Bu nedenle, hemen yavaşça kalkmak ve yüksek hızlardan kaçınmak önerilir. Bu şekilde motor daha çabuk ısınır.

Gereksiz manevralar

Trafik ışıklarında beklerken veya motoru durdurmadan önce ani gaz vermeyin. Bunlar modern otomobillerde sadece yakıt tüketiminin ve çevre kirliliğinin artmasına sebep olur.

Vites seçimi

Trafik şartları uygun olur olmaz bir üst vitese geçin. Daha iyi performans elde etmek için düşük vites kullanılması yakıt tüketimini artırır. Aynı şekilde yüksek vitesin gereksiz kullanılması da yakıt tüketimini ve emisyonları artırır.

Maksimum Hız

Yakıt tüketimi hıza bağlı olarak önemli ölçüde artar. Yakıt tüketiminin ve emisyonların artmasına neden olacak sert frenlerden ve ani hızlanmalardan kaçının.

Hızlanma

Gaza birden yüklenerek motor devrini artırmak, yakıt tüketimini ve emisyonları artırır. Hızlanma yavaş yavaş gerçekleştirilmeli ve maksimum torkun üzerine çıkılmamalıdır.

Trafik ve yol durumu

Tüketim seviyesinin yükselmesi, daha yoğun trafik koşullarına bağlıdır. Örneğin sıkışık trafikte sık sık düşük vites kullanmak veya şehir içi çok fazla trafik ışığı olması yakıt tüketimini artırır. Ayrıca, virajlı yollar ve kötü yol zeminleri tüketim üzerinde olumsuz etki yapar. Trafikte uzun süre durmanız gerekiyor ise motoru durdurun.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar