Araç Bakım ve Koruma Önerileri

Aracınızı mümkün olan en iyi şekilde kullanabilmenize yardımcı olmak için başlıklar halinde verilen önerileri dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.

Periyodik Bakım

Aracın uzun ömürlü olması için doğru bakım şarttır. Bu nedenle benzinli motor modellerinde her 10.000 km’de ve dizel motor modellerinde ise her 15.000 km'de veya kilometrenin dolmaması durumunda 6 ayda bir defa olmak üzere bir dizi kontrol ve bakım işlemleri programlanmıştır. Ancak bu periyodik bakımın, aracın tüm gereksinimini tamamen kapsamayacağını bilmeniz önemlidir. Ayrıca ilk 10.000 veya 15.000 km bakımı öncesindeki dönemde veyasonrasında ihtiyaç olması halinde rutin bakım ve sıvıların tamamlanması, lastik basınç kontrolü gibi sıradan bakım işlemlerinin yapılması gerekebilir. Her bakım esnasında programlanmış olana ilave olarak, başka parça değişimleri veya onarımlarına ihtiyaç çıkarsa bunlar müşterinin onayı ile gerçekleşebilir. Periyodik bakım zamanı gelmiş araçlarınız için www.otocase.com dan talep formu girin, aracınıza ve bütçenize uygun bakım fiyatları alın.
*Periyodik bakım aralıklarıyla ilgili detaylı bilgiyi aracınızın kullanıcı el kitabında bulabilirsiniz.

Boya Bakımı

Normalde yılda bir kez, eğer aracınız ağaçlık veya yoğun tozlu bir ortam altında kalmış ise altı ayda bir kez boya temizliğini yaptırın. Aracı güneşte bıraktıktan sonra veya kaputu sıcakken yıkamayın. Bu şekilde boyanın parlaklığı azalır. Kuş dışkıları aracın gövde ve boyasına ciddi zarar verir. Fark ettiğinizde derhal temizleyin.

İç Mekan Bakımı

Temizlik işlemlerinde asit etkisi olan temizleyicileri kullanmayın. Araç içi havalandırma difizörlerine veya çevresine parfüm vs. sıkmayın. Normalde yılda bir kez, eğer aracınız ağaçlık veya yoğun tozlu bir ortam altında kalmış ise altı ayda bir kez boya temizliğini yaptırın.

Elektrik Sistemi

Elektrik sisteminde (elektronik kontrol üniteleri üzerinde) yapılan modifikasyonların ve tamirlerin düzgün bir şekilde yapılmaması ve bunların sistemin özellikleri gözetilmeden gerçekleştirilmesi arızalara ve hatta yangın tehlikesine yol açabilir.

Direksiyon Sistemi

Direksiyon simidi üzerindeki her türlü ayarlama sırasında otomobil hareketsiz ve motor kapalı olmalıdır. Direksiyon sistemini veya direksiyon mili modifikasyonlarını kapsayan herhangi bir satış sonrası işlemi kesinlikle gerçekleştirilmemelidir (Hırsızlığa karşı koruma sistemlerinin kurulumu vb.). Bu durumda otomobilin performansı düşebilir ve aracınız emniyetsiz hale gelebilir. Garantiniz geçerliliğini yitirebilir.

Isıtma ve Havalandırma Sistemi

Isıtma ve havalandırma sistemini korumak için klima kontrol sistemi kış mevsimi boyunca ayda 1 kere, en az 10 dakika çalıştırılmalıdır.

Akü

Elektrikli ve elektronik donanımın yanlış takılması otomobile ciddi hasarlar verebilir. Otomobilinizi satın aldıktan sonra, sürekli elektrik çeken ilave aksesuarlar (alarm sistemleri, ses sistemi, cep telefonu araç kiti gibi) takmak isterseniz  www.otocase.com a talep formu doldurun. Uzman servisler, size aksesuar serisinden en uygun aksesuarları önermenin yanı sıra, otomobilin elektrik sisteminin yeterli olup olmadığını da kontrol edecek, daha yüksek kapasitede bir akünün monte edilmesinin gerekip gerekmediğini belirleyecektir.

Ayrıca, aracınızdaki akü şarjının durumu elektrolitin donma riskine karşı kış başında kontrol edilmelidir.

Ön cam sileceği

Ön cam sileceğini kesinlikle cam üzerinde biriken kar ve buzu temizlemek amacı ile kullanmayın. Bu şartlarda silecek aşırı şekilde zorlanır ve motor koruma sisteminin devreye girmesine ve silme işleminin birkaç saniye için durmasına sebep olur.

Seviye Kontrol

Seviye tamamlarken, farklı tipteki sıvıları birbirine karıştırmayın ve soğutma sistemine önerilenin dışında kesinlikle antifiriz kullanmayın. Bu sıvılar birbirleri ile uyumlu olmayabileceği için otomobilin zarar görmesine sebep olabilirler.

Aracınızın Tamir veya Bakıma mı? İhtiyacı var. Otocase ile Aracınızın İhtiyacını Belirten Talep Formunu Hemen Doldurun. Seçkin Servislerden Teklifler Alın.

Aracımın BAKIMI ve TAMİRİ için hiç vaktim YOK! 

Hangi SERVİSTEN kaliteli UYGUN hizmet alabilirim?

Aracımın bakımı için çok PARA öder miyim?

Bu tür endişeleriniz varsa! Doğru yerdesiniz.

Diğer Bloglar